Αρχική σελίδα / Διαφορα / Ηλεκτρονικές Αγορές μέσω Διαδικτύου. Ναι ή Όχι;

Ηλεκτρονικές Αγορές μέσω Διαδικτύου. Ναι ή Όχι;

Internet shopping, e-shopping, ηλεκτρονικά καταστήματα, διαδικτυακές αγορές….  Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, γνωρίζουμε τι σημαίνουν τα παραπάνω και το πιο πιθανό είναι να έχουμε κάνει από μία ή και περισσότερες παραγγελίες ηλεκτρονικά.

Τι πρέπει να προσέχουμε όμως στις ηλεκτρονικές μας αγορές;  Υπάρχουν νόμοι, κανόνες και κανονισμοί που διέπουνonline-shopping το ηλεκτρονικό εμπόριο και θα πρέπει όλοι μας να τους γνωρίζουμε.  Αν και στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό εμπόριο ξεκίνησε πριν από λίγα -σε σχέση με το εξωτερικό- χρόνια με δειλά βήματα και με μεγάλο προβληματισμό τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από τους ίδιους τους εμπόρους, σήμερα στο διαδίκτυο  βλέπουμε το ένα ηλεκτρονικό κατάστημα να ανοίγει μετά το άλλο, σε όλους τους τομείς.  Τα μεγάλα καταστήματα ξεκίνησαν επίσης να κάνουν τις κινήσεις τους μέσω του διαδικτύου, προσπαθώντας να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο κόσμο, που ίσως δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τα φυσικά τους καταστήματα.

Enough said…. Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε τις αγορές μας ηλεκτρονικά;

Μία σύντομη λίστα, από προσωπική εμπειρία και χρήση, πιστεύω πως θα σας διευκολύνει αρκετά:

  • Να ελέγχετε την ταυτότητα του καταστήματος (δηλαδή τηλέφωνο επικοινωνίας, φυσική διεύθυνση -που πρέπει να υπάρχει, ηλεκτρονική διεύθυνση, κτλ).
  • Να προσέχετε τα έξοδα αποστολής και τα έξοδα επιπλέον χρέωσης σε περίπτωση αντικαταβολής (θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα και απλά).
  • Την διαθεσιμότητα των προϊόντων (αν αμφιβάλεται για κάτι, καλό θα ήταν να κάνατε ένα τηλέφωνο πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας).
  • Αν φοβάστε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα, μπορείτε να βγάλετε μία prepaid (τώρα βέβαια με τον έλεγχο κεφαλαίων, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τις εκδόσεις προπληρωμένων καρτών, αλλά κάποια στιγμή θα λυθεί και αυτό).
  • Μέσω PayPal είναι ένας ασφαλής τρόπος πληρωμής, καθώς αν κάτι δεν πάει καλά, μπορείτε να διεκδικήσετε τα χρήματά σας.
  • Την περιγραφή του προϊόντος, γιατί μερικές φορές “χανόμαστε στην μετάφραση” και οι φωτογραφίες δεν αντιπροσωπεύουν πάντα το προϊόν που αγοράζετε.
  • Μην ξεχνάτε πως θα πρέπει να σας δίνετε η δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος από το ηλεκτρονικό κατάστημα (θα πρέπει να υπάρχουν σχετικές οδηγίες)

Αυτά είναι τα βασικά.  Μην τα βλέπετε πολλά… Αν έχετε κάνει στο παρελθόν παραγγελία θα τα εντοπίσετε πολύ εύκολα, αν πάλι όχι θα δείτε πως είναι ένας απλός έλεγχος που θα κάνατε και μόνοι σας.

Μην ξεχνάτε να συγκρίνετε τις τιμές και μέσα στο τελικό κόστος του προϊόντος να συμπεριλαμβάνετε και τα έξοδα αποστολής.  Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές μέσα από πλατφόρμες σύγκρισης (best price, skroutz, κτλ), αλλά νομίζω πως με μία αναζήτηση θα έχετε περισσότερα αποτελέσματα καθώς οι πλατφόρμες είναι με συνδρομή και μπορεί να σας “ξεφυγει” κάποιο καλό ηλεκτρονικό κατάστημα.  Επίσης, θα σας συνιστούσα μία επιπλέον προσοχή για την αγορά των καλλυντικών και φυσικά να ακολουθείτε όλες τις παραπάνω συμβουλές.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές σας αγορές, μπορείτε να συμβουλευτείτε και την σελίδα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. εδώ.

Εγώ προσωπικά είμαι λάτρης του e-shopping και ορισμένα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα, στην Ελλάδα, απ’ τα οποία μ’ αρέσει να ψωνίζω είναι: το Beautycom, το Mondo Cosmetico, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Μινέρβα, το φαρμακείο των Σοφία & Άννα Μπιντέλα, κ.α.

Για καταστήματα στο εξωτερικό…. ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα που θα την κάνουμε μόλις βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.

Από εμένα καλές αγορές!

Και μην ξεχνάτε, αυτή είναι καθαρά η προσωπική μου γνώμη και άποψη.  Από τα καταστήματα που σας αναφέρω, έχω κάνει αγορές και έχω μείνει ευχαριστημένη και δεν αποτελεί διαφήμιση.

Σας φιλώ!

Internet shopping, e-shopping, ηλεκτρονικά καταστήματα, διαδικτυακές αγορές....  Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, γνωρίζουμε τι σημαίνουν τα παραπάνω και το πιο πιθανό είναι να έχουμε κάνει από μία ή και περισσότερες παραγγελίες ηλεκτρονικά. Τι πρέπει να προσέχουμε όμως στις ηλεκτρονικές μας αγορές;  Υπάρχουν νόμοι, κανόνες και κανονισμοί που…

User Rating: 4.32 ( 3 votes)

Αυτό το διαβάσατε ?

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, με σπιτικές μάσκες

Φίλες μου, το Καλοκαίρι επισήμως τελείωσε και χαιρετάμε με «καλοκαιρινή» ακόμα διάθεση  πρέπει να σημειώσω, ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *