Αρχική σελίδα / Διαφορα / Καρκίνος του Μαστού, η ασθένεια που από ταμπού μπήκε στην καθημερινότητα των γυναικών.

Καρκίνος του Μαστού, η ασθένεια που από ταμπού μπήκε στην καθημερινότητα των γυναικών.

Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω, θα ξεκινήσω το άρθρο αυτό ενημερώνοντάς σας, πως σύμφωνα με μελέτες, στην Ελλάδα για το έτος που διανύουμε θα διαγνωστούν 4.500 γυναίκες με καρκίνο του μαστού.  Ένα νούμερο πραγματικά ανησυχητικό και υπερβολικά μεγάλο.  Είναι όμως πραγματικότητα.

Μην ξεχνάμε όμως, πως αυτό το δυσοίωνο νούμερο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα νούμερο και σήμερα με την σωστή πρόγνωση και βοήθεια, όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολα, απ’ ότι είναι ή μας φαίνονται……

Σημαντική βοήθεια, τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην ενημέρωση, προσφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».  Ο σύλλογος ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1988 και όλα τα μέλη του (από το Δ.Σ. μέχρι και τις εθελόντριες) είναι γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού.  Το «Άλμα Ζωής» με τα προγράμματά του στηρίζει ψυχοκοινωνικά χιλιάδες γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την ασθένεια, συμβάλλοντας στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού και ενημερώνοντας για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και συνεπάγοντας έτσι τη μείωση των θανάτων από την ασθένεια.

Έχοντας πει τα παραπάνω, πραγματικά λίγα λόγια, ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» μας προσκαλεί όλους εμάς στο Ζάππειο στις 11:00π.μ. για να τρέξουμε μαζί για τη ζωή, στις 26 Σεπτεμβρίου 2010.  Ο αγώνας Race for the Cure είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.  Διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Susan G.Komen for the Cure.  Στον περσινό αγώνα η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με συμμετοχή που έφτασε τα 5,124 άτομα.  Όλοι μας μπορούμε να λάβουμε μέρος στον συμβολικό αυτόν αγώνα για τη ζωή, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, είτε στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων ή στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τον αγώνα ή τον περίπατο, στην ιστοσελίδα του συλλόγου «Άλμα Ζωής», απλά πατήστε εδώ ή αν θέλετε μπορείτε να γίνετε εθελοντής / εθελόντρια στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.  Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε και στα τηλέφωνα 210-4180006 & 210-8845444.

Το ποσό συμμετοχής είναι πολύ μικρό, μόλις Ευρώ.5,00 αλλά είναι μία μεγάλη στήριξη στη μάχη κατά του καρκίνου!

Λοιπόν, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου «Άλμα Ζωής», δείτε το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του αγώνα και του περιπάτου και αποφασίστε να συμμετάσχετε και εσείς με την παρουσία σας, δίνοντας ουσιώδη υποστήριξη σε όλες όσες την χρειάζονται και ποτέ μην ξεχνάτε:  «Η πρόληψη είναι θεραπεία και σωτηρία».

Αυτό το διαβάσατε ?

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, με σπιτικές μάσκες

Φίλες μου, το Καλοκαίρι επισήμως τελείωσε και χαιρετάμε με «καλοκαιρινή» ακόμα διάθεση  πρέπει να σημειώσω, ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *