Αρχική σελίδα / Διαφορα / Ψείρες A L E R T !!!!!

Ψείρες A L E R T !!!!!

backtoschoolΓια σήμερα σας έχω μία συμβουλή, “Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ”…..  Αυτές τις τρεις λεξούλες πρέπει να τις έχουμε πάντα μέσα στο μυαλό μας, γιατί αν ακολουθούμε αυτή την μικρή προτασούλα, μπορούμε να αποφύγουμε πολλά δυσάρεστα απαντήματα στην ζωή μας.

Τώρα όμως, το θέμα της πρόληψης είναι πιο “ελαφρύ”.  Φίλες μου, τα σχολεία αρχίζουν και ο εχθρός παραμονεύει….. οι Ψ Ε Ι Ρ Ε Σ.  Τι βλέπω, σας έπιασε κιόλας μία διακριτική φαγούρα.  Λοιπόν για να οργανωθούμε, για να μείνουμε στο κατα φαντασίαν…..

Πρόληψη:  από την πρώτη μέρα του αγιασμού κιόλας, μην ξεχάσετε να βάλετε στα κεφαλάκια των μικρών σας τηνhead lice αντιφθειρική λοσιόν της προτίμησής σας.  Από εκεί και πέρα και για όλες τις ημέρες καλό θα ήταν να την βλέπετε κάθε πρωί στον καθρέπτη του μπάνιου σας, για να μην την ξεχνάτε.  Και ένα χτενισματάκι με την ειδική χτενούλα ανά διάστημα καλό θα ήταν, για περισσότερη σιγουριά.   Έτσι, θα κυλήσει η χρονιά ήρεμα…. από αυτό το ενοχλητικό θέμα τουλάχιστον.

Τώρα, στην περίπτωση που σας έρθουν οι απρόσκλητοι καλεσμένοι, όχι πανικός….  Ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα προς την ελευθερία:

  1. Επίσκεψη στο φαρμακείο για αντιφθειρική αγωγή.
  2. Ακολουθείτε πιστά της οδηγίες του σκευάσματος.
  3. Χτενίζετε με το χτενάκι (μέσα στην μπανιέρα ή έχοντας μία πετσέτα στα πόδια σας, για να μην πέφτει οτιδήποτε κάτω).
  4. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία της αγωγής μετά από 10 ημέρες περίπου και πάλι.
  5. Πλένεται σε καυτό νερό κλινοσκεπάσματα, ό,τι δεν μπαίνει στο πλυντήριο το δίνεται για στεγνό καθάρισμα.  Μην ξεχάσετε καλύμματα από καναπέδες.
  6. Επίσης, τα λούτρινα που παίζει το παιδί.  Αν δεν πλένονται κλείστε τα αεροστεγός σε σακούλα για 2 εβδομάδες (ίσως και λίγο παραπάνω).
  7. Βούρτσες και χτένες τις αφήνεται για λίγο μέσα σε οινόπνευμα.
  8. Μάθετε στο παιδί να μην ανταλλάσει καπέλο ή σκουφάκι και πανωφόρια.
  9. Να θυμάστε να ελέγχεται το κεφαλάκι του παιδιού.

Οπότε, ΠΡΟΛΗΨΗ μην ξεχνάτε τη λοσιόν.  Σήμερα κιόλας στο φαρμακείο της γειτονιάς σας.  Γιατί το ανεπιθύμητο αυτό ζωήφιο, κάνει και μεγάλα άλματα από κεφάλι σε κεφάλι.  Καταλάβατε έτσι;;;;;  Και φυσικά ενημερώνουμε και το σχολείο.  Δεν είναι ντροπή, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.  Μην το ξεχνάτε!

Ωωωω, σας αφήνω δεν μπορώ να σας βλέπω άλλο να ξύνεστε.

Σας φιλώ!

Για σήμερα σας έχω μία συμβουλή, "Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ".....  Αυτές τις τρεις λεξούλες πρέπει να τις έχουμε πάντα μέσα στο μυαλό μας, γιατί αν ακολουθούμε αυτή την μικρή προτασούλα, μπορούμε να αποφύγουμε πολλά δυσάρεστα απαντήματα στην ζωή μας. Τώρα όμως, το θέμα της πρόληψης είναι πιο "ελαφρύ".  Φίλες μου, τα…

User Rating: 4.38 ( 2 votes)

Αυτό το διαβάσατε ?

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, με σπιτικές μάσκες

Φίλες μου, το Καλοκαίρι επισήμως τελείωσε και χαιρετάμε με «καλοκαιρινή» ακόμα διάθεση  πρέπει να σημειώσω, ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *